Offerte Aanvragen
  • Toegestane bestandstypen: zip, rar, bmp, eps, jpg, png, gif, ai, psd, doc, pps, ppt, tif, tiff, jpeg, pdf.
    Voor het versturen van bestanden groter dan 10mb raden wij u aan WeTransfer te gebruiken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Full colour textieldruk

Zeefdruk-Full colour

Full Colour textieldruk is de beste manier om foto-realistische ontwerpen op kleding te drukken. Je krijgt hiermee een hoogwaardige print met een lange houdbaarheid. Het ontwerp wordt door ons volledig ‘uit elkaar gehaald’ en vervolgens in maximaal 12 Pantonekleuren op de kleding aangebracht met zeefdruk.

Minimumoplage 50 stuks

Aangezien deze techniek aardig wat voorbereidingen met zich mee brengt is de minimale oplage die enigszins betaalbaar is 50 stuks. Binnen deze oplage heeft u een vrije keuze in maten.

Bij kleinere oplages kunnen wij u echter ook helpen, dan passen we digitale textieldruk toe.

Full colour textieldruk

Full Colour Textieldruk

  • zeefdruk met diverse kleurscheidingen
  • uw ontwerp wordt vertaald naar PMS-kleuren
  • kleuren benaderen het originele ontwerp tussen 85% en 95%

Simulated full colour textieldruk is de meest hoogwaardige techniek om t-shirts met een fotorealistisch ontwerp te bedrukken. Als u een ontwerp met veel kleuren aanlevert, wil dat niet per definitie zeggen dat we full colour zeefdruk toepassen. Deze techniek wordt pas gebruikt bij afbeeldingen met veel verloop in kleuren.

Om een opdruk met geleidelijke overgangen in kleur (zoals bij een foto-realistische opdruk) te verkrijgen, moeten er tijdens het drukproces kleuren met elkaar worden vermengd. We kiezen dan voor simulated full colour zeefdruk.

Let op; de minimale oplage voor simulated f/c textieldruk is 50 stuks in verband met de vele voorbereidingen bij dit proces. Voor kleinere oplages kunnen wij u helpen met digitaal bedrukte kleding.

Waterbased of Plastisol inkt?

Bij zeefdruk op textiel kunnen verschillende inkten gebruikt worden; Plastisol inkt is het meest bekend (en meest voordelig), een rubberachtige inkt die goed aan de kleding hecht. Kenmerkend zijn de wat dikkere prints, zeker bij grote vlakken. Bij full colour zeefdruk valt de dikte van de print over het algemeen erg mee omdat het kleurgebruik vaak subtieler is dan bij die voornoemde grote vlakken.

Waterbased inkten liggen een stuk minder dik op het shirt, bij grote vlakken nog steeds voelbaar, maar bij full colour slechts heel lichtjes. Kleding bedrukken met waterbased inkten is iets duurder dan plastisol.

detail full colour bedrukking in plastisol inkt
detail waterbased inkt full colour print
CMYK full colour (kan alleen op wit)

Simulated full colour zeefdruk

Het belangrijkste verschil tussen full colour zeefdruk en gewone zeefdruk is de voorbereiding. Zo worden de films (bekijk voor uitleg over films de pagina over textiel zeefdruk) aangepast om ervoor te zorgen dat de kleuren in de bedrukking subtiel in elkaar overlopen.

Zeefdruk in full colour wil dus niet per se zeggen dat er met veel kleuren inkt wordt gedrukt. Het betekent dat de voorbereiding wordt aangepast, zodat we veel kleuren over elkaar heen kunnen bedrukken.

Bent u geïnteresseerd in textiel met een full colour bedrukking? Meer informatie vindt u op deze pagina.

full colour zeefdruk shirtfull colour zeefdrukfull colour zeefdruk

Product informatie
Minimum oplage: 50 stuks
Levertijd: 3-4 weken
Spoedlevertijd: 1-2 weken
Technische informatie
Aanleveren van ontwerpen mag vanaf JPG op ware grootte in 150 DPI of meer.
Uw ontwerp wordt in maximaal 12 Pantonekleuren gedrukt.
Neem contact op voor meer infomatie: info@merchandise.nl of +31(0)497 64 51 01.
Aanvullende informatie

Voor oplages kleiner dan 50 stuks is het mogelijk om uw kleding digitaal te bedrukken met een full color ontwerp.