Offerte Aanvragen
 • Toegestane bestandstypen: zip, rar, bmp, eps, jpg, png, gif, ai, psd, doc, pps, ppt, tif, tiff, jpeg, pdf.
  Voor het versturen van bestanden groter dan 10mb raden wij u aan WeTransfer te gebruiken.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Doming-stickervel

Stickers met doming zijn vinylstickers die voorzien zijn van een gegoten harslaag. In eerste instantie worden vinylstickers bedrukt met het ontwerp, daarna wordt een laagje hars op de stickers gegoten. Het resultaat is een 3D sticker met een exclusieve uitstraling.

Doming stickers of labels worden in veel toepassingen gebruikt. Vooral als permanente markering voor producten, omdat ze duurzaam zijn en hun exclusieve uitstraling in het oog springt.

Een doming afwerking is veel duurzamer dan veel andere stickers en labels en vertonen bijna geen slijtage; de heldere polyurethaanstof kan zelfs na uitharding (verharding) nog herstellen. Kleine krasjes of sneetjes trekken weg en de sticker ziet er weer als nieuw uit.
 

Doming

 • stickers met bollende doming harslaag voor een robuuste uitstraling
 • te gebruiken op computers, pins, auto’s, relatiegeschenken, etc.
 • zelfklevend, duurzaam en waterbestendig

Domingstickers zijn vinylstickers die voorzien zijn van een gegoten harslaag. In eerste instantie worden vinylstickers bedrukt met het ontwerp, daarna wordt een laagje hars op de stickers gegoten. Het resultaat is een 3D sticker met een exclusieve uitstraling.

Productie van Doming

De doming coating kan op veel verschillende manieren in vloeibare vorm worden aangebracht. Van handmatig aanbrengen via een spuit tot optisch geleide, geautomatiseerde apparatuur. Na het aanbrengen stroomt de polyurethaanvloeistof naar de rand van de sticker en stopt (vanwege de oppervlaktespanning van de vloeistof).

 • De eerste laag is het label of stickermateriaal. Dit kunnen verschillende materialen zijn (van papier, stickervinyl tot vele vormen van plastic).
 • De tweede laag is de inkt. Het design kan uit meerdere kleuren, afbeeldingen met fotokwaliteit of eenvoudige tekst bestaan. De inkt wordt aangebracht met behulp van offset, zeefdruk of met digitale printtechnologie.
 • Nadat de inkt is uitgehard (gedroogd), worden de labels met laser of stans gesneden en wordt het afvalmateriaal tussen de labels van de persplaat verwijderd.
 • Het vloeibare polyurethaanmateriaal wordt vervolgens aangebracht op de etiketten en men laat het uitharden.

Deze techniek gebruiken we bevoorbeeld ook voor de productie van onze full colour pins. De pins krijgen dan als finishing een epoxy harslaag ter bescherming.

Wilt u domingstickers met uw ontwerp bestellen? Neem gerust contact met ons op via het formulier op deze pagina.

doming stickers

doming stickers

Product informatie
Minimum oplage: 25
Levertijd: 1-2 weken
Spoedlevertijd: 1 week
Technische informatie
Aanleveren als pdf of jpg, op ware grootte, minimaal 300 dpi
Neem contact op voor meer infomatie: info@merchandise.nl of +31(0)497 64 51 01.
Aanvullende informatie

Domingstickers zijn ook leverbaar in eigen vorm, met een een extra sterke lijmlaag en met een zilver, goud of transparante achterlaag.

Externe links
Gerelateerde artikelen